LOS ANGELES VANCOUVER CHICAGO  TORONTO  NEW YORK  WASHINGTON  ZAGREB 
Join us on fb_small

OPINIONS Anto Nobilo; odvjetnik lo...
Banner
Banner

Anto Nobilo; odvjetnik lošeg pamćenja

U tijeku je proces protiv OZNA-skog i UDB-aškog krvnika Josipova Boljkovca. Kao sto se moglo očekivati, odvjetnik Anto Nobilo pravno zastupa jugoslavenskog krvopiju.

Opće je poznata činjenica da gospodin Anto Nobilo potječe iz korčulanske partizanske obitelji te da je bio javni tužitelj u Jugoslaviji zahvaljujući svome izdajničkome i krvničkome pedigreu. Kao takav je ostao u trajnom sjećanju hrvatske javnosti zbog suđenja hrvatskome ministru dr. Andriji Artukoviću polovicom 80-ih minuloga stoljeća.

Ministar Artuković izveden je pred jugo-komunistički sud nakon američkog izručenja toj totalitarnoj i krvničkoj „državi“ - '86 godine. Unatoč njegovoj odmakloj životnoj dobi, lošem zdravstvenom i mentalnom stanju, Artuković je ipak uspio posvjedočiti na tom istom Zagrebačkom sudu da Nezavisna Država Hrvatska nije bila „takozvana“ (kako su je nazivali i hrvatski i srpski komunisti), nego doista Nezavisna Država Hrvatska hrvatskoga naroda.

Nema sumnje da se zbog takvog iskaza pokojnog Ministra Andrije Artukovića, Anto Nobilo „ne može sjetiti“ (niti mu se, do sada, itko u javnosti udostojio to javno spočitnuti) kako je bio javni komunistički tužitelj na suđenju bespomoćnom i ostarjelom hrvatskom starcu sredinom osamdesetih godina.

Ali zato se danas Nobilo vatreno i grlato zauzima za jednoga okorjelog jugoslavenskog lašca i ubojicu, Josipa Boljkovca. Ne samo da ga pravno zastupa i žarko brani u javnosti, već se kao kukavica javnosti žali (vrhunac jugo-udbaškog licemjerja i kukavičluka) kako je, i na koji način, priveden i pritvoren bespomoćni i ostarjeli Boljkovac.

Anto Nobilo je poznat hrvatskoj javnosti ne samo zbog njegovih istupa u obrani neobranjiva jugo-komunističkog režima, već i zbog osobnih slučajeva nasilja koja se njega samog tiču, a koja su se dogodila proteklih godina od nastanke Republike Hrvatske. U prilog objašnjenju pojave takvog psihopatskog tipa na površini hrvatske javnosti, predočimo slučaj Oklahoma City 1978, čisto da ne bi slučajno palo u zaborav.

Prema pisanju dragovoljca Domovinskog rata, Borisa Prebega, objavljeno u knjizi o Miri Barešiću, autora pratra Vjekoslava Lasića, svima nama dobro poznati Anto Nobilo bi potučen na Svjetskom Prvenstvu karatea 1978. godine u Oklahoma City-u, SAD.

Porazio ga je hrvatski narodni borac za slobodu, pokojni Miro Barešić. Podsjećamo, Miro Barešić je žrtva jugoslavenske UDB-e (čije je Anto Nobilo ekspozitura) koja ga je, iz zasjede i zamke, lišila života negdje u zaleđu rodnog mu Šibenika 1991.g.

Ovako to opisuje hrvatski ratnik Boris Prebeg, prema sjećanju njegova osobnog razgovora s pokojnim Barešićem:

„(...)općenito smo pričali o životu i doživljajima, razmjenjivali mišljenja, jednom riječju veselili smo se našem susretu. Imali smo o čemu pričati, pogotovo slušati Miru o njegovom burnom životu, od Rolovica do druga Ante Nobila, zamjenika javnog tužitelja u procesu protiv ministra Nezavisne Države Hrvatske dr. Andrije Artukovića, kojega je pobijedio na Prvenstvu karataša u Oklahoma City-u. Na natjecanju u Americi Miro Barešić je zastupao Paragvaj. Osvojivši medalju, Miro je zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Kada je Nobilo vidio hrvatski stijeg, pljunuo je prema Miri i opsovao mu mater ustašku. Za taj cin nije ga nitko osudio. On (Nobilo) i sada u Hrvatskoj, gdje hrvatske vlasti zakon o lustraciji još nisu donijele, nesmetano radi kao odvjetnik(...)“ [1]

Ne gajimo nikakve iluzije da ce ovaj podsjetnik imati odjeka u hrvatskoj javnosti, ali tješi činjenica da članak ulazi u beskonačnost svemrežja te da će, koga to bude zanimalo, služiti kao referenca. I štošta drugo.

Comments

Banner
labinska

More in Opinions

Hrvatska se javnost zadnjih dana intenzivno bavi pismom s 10 pitanja, koje je Danica Ramljak uputila...
18 November 2011 marks the 20th anniversary of the Yugoslav army reducing Vukovar to rubble. The...
U tijeku je proces protiv OZNA-skog i UDB-aškog krvnika Josipova Boljkovca. Kao sto se moglo očekivati,...
Zašto se brojni zastupnici u Hrvatskom saboru hoće pod svaku cijenu odreći tolikog broja svojih...
Predsjednica Vlade  Republike Hrvatske Jadranka Kosor pliva uzvodno, suprotno smjeru tijeka.... U...