LOS ANGELES VANCOUVER CHICAGO  TORONTO  NEW YORK  WASHINGTON  ZAGREB 
Join us on fb_small

COMMUNITY Rober Mlinarec predstavlja...
Banner
Banner

Rober Mlinarec predstavlja novu knjigu za djecu u Astoriji

Robert_Mlinarec_10_2013-2NEW YORK - U nedjelju 12. travnja, nakon hrvatske mise u crkvi Most Precious Blood u Astoriji, gostuje hrvatski književnik i urednik  Robert Mlinarec. Tom prilikom Mlinarec  će predstaviti svoj rad u školskoj kafeteriji s početkom u 10:45.

Robert Mlinarec rođen je 1966. u Zagrebu. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju, etnologiju i informatiku, a poslijediplomski studij informatike na FOI-u u Varaždinu. Osim pisanjem, bavi se grafičkim dizajnom, informatikom, uređivanjem knjiga te prevođenjem. Tri godine je živio i radio u Beču.

Dugogodišnji je glavni urednik Disneyja i National Geographica za Hrvatsku, a zadnje dvije godine urednik je biblioteke za mlade Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade koje je trenutno naproduktivniji izdavač za mlade u domovini.

Objavljuje prozu i poeziju u domaćim i stranim časopisima od 1995. godine, a do sada je prevođen na trinaest jezika.

Objavio (bez ponovljenih i stranih izdanja): Georginine suze, Naklada MD, Zagreb, 1997.; Quattro stagioni (suautor sa Zoranom Ferićem, Miroslavom Kišom i Borisom Perićem), Area, Zagreb, 1998.; Film od pet sekunda, Area, Zagreb, 1998.; Tkači snova, Stajer-graf, Zagreb, 1999.; Mali noćni pomagači, Egmont, Zagreb, 2000.; Sve o vjetrenjačama, Naklada MD, Zagreb, 2002.; Triangulacija (s J. Mlakićem i D. Šimovićem, Hercegtisak), Split-Široki Brijeg, 2003.; Dobrodošli u školu, edukativna slikovnica, Zagreb, 2005.; Tragovi/Traces, Naklada Mlinarec & Plavić, Zagreb, 2006.; Moji grafiti (s R. Bjelčićem i V. Bakarićem), Matica hrvatska, Vinkovci, 2006.; Klik-klik, Matica hrvatska, Vinkovci, 2007.; Stari grafiti (s R. Bjelčićem i V. Bakarićem), Matica hrvatska, Vinkovci, 2008.; Tkači snova, slikovnica (ilustrator D. Jerabek), vlastita naklada, 2014.; Djed Mraz dimnjačar, ilustrirana knjiga za djecu (ilustrator D. Šunk), HDKDM, 2015.

Comments

Banner
labinska

More in Communities

CHICAGO - On Sunday, August 30,  “Velika Gospa Golf Tournament” will  take place for the...
Daleko je Dalmacija od New Yorka, ali  Dalmatinske fešte koju  su naši Njujorčani priredili...
OAKVILLE, ONTARIO - The Kardinal Stepinac New York Kolo Group attended the 41st Annual Canadian Croatian...
U New Yorku se ovoga vikenda, od 17. do 19. travnja  održava petnaesti po redu susret pjesnika...
NEW YORK - U nedjelju 12. travnja, nakon hrvatske mise u crkvi Most Precious Blood u Astoriji, gostuje...