LOS ANGELES VANCOUVER CHICAGO  TORONTO  NEW YORK  WASHINGTON  ZAGREB 
Join us on fb_small

COMMUNITY LOS ANGELES: Svečano pros...
Banner
Banner

LOS ANGELES: Svečano proslavljena Festa svetog Vlaha

LA-021420151U Hrvatskom centru u Los Angelesu u nedjelju  8. veljače, pred oko 300 uzvanika i pod pokroviteljstvom dobrotvorne fondacije Libertas održana je 24. Po redu proslava

Feste svetog Vlaha.

Proslava je započela  svetom misom u crkvi svetog Ante i nastavljena u Centru svečanom večerom i cjelovečernjim programom.

LA-021420152Ovogodišnji festanjuli su bili gospođa Neda Fabris i gospar Ivo Ivanković. Uz procesiju barjaka sv. Vlaha himnu je pjevala mlada talentirana Michelle Rodriguez Stražičić.

Za vrijeme večere goste je zabavljavao mladi dubrovački trubadur Ivo Capurso. Na veselje svih prisutnih  nastupili su i mališani iz Hrvatske dječje škole i nešto starija

djeca koji su izveli uvijek popularan Linđo. Posebno je svih oduševila pjevačica Ljiljana Nikolovska sa svojim evergreen pjesmama.

LA-021420153Program je vodila filmska producentica Brenda Brkušić Milinković, dobitnica dva Emmyja,  koja je sa sobom donijela dašak  Hollywooda.

 

Ove godine posebna gošća Feste je bila  Ane Rodriguez Stražičić iz New Jerseya, koja je predstavila svoju upravo tiskanu kuharicu  “Iz komina Ane Mljećke”.

Knjiga je izazvala veliku pažnju svih ljubitelja domaće hrane. Tiskana je dvojezično – na hrvatskom i engleskom,  i obiluje tradicionalnim zanimljivim receptima iz Dubrovačkog kraja

LA-021420154Gospođa Ane je u Los Angeles stigla u društvu supruga i kćerke, a dio od prodaje knjige donirala je u stipendijski fond “Ante i Evelyn Mrgudic”.

Na proslavi se serviralo  vino pinot grigio “Libertas”, proizvedeno u vinogradima našeg Iva Basora iz Watsonvillea, a njegova kćer Luci u konavoskoj nošnji je svim

uzvanicima zaželila dobrodošlicu uz suhe smokve i bićerin rakije.

 

LA-021420155Pored osoblja konzulata RH u Los Angelesu,   festi je nazoćio i Mike Antonovich, dugogodišnji vijećnik i župan Los Angelesa i veliki prijatelj hrvatske zajednice u Los Agelesu.

Posebna čast i pažnja je upućena zaslužnom dugogodišnjem svećeniku sv. Ante Msgr. Srećku Diomartichu, koji je sudjelovao na sve 24  dosadašnje Feste svetoga Vlaha u Los Angelesu.

Foto: Mirza Hasanefendić

Comments

Banner
labinska

More in Communities

CHICAGO - On Sunday, August 30,  “Velika Gospa Golf Tournament” will  take place for the...
Daleko je Dalmacija od New Yorka, ali  Dalmatinske fešte koju  su naši Njujorčani priredili...
OAKVILLE, ONTARIO - The Kardinal Stepinac New York Kolo Group attended the 41st Annual Canadian Croatian...
U New Yorku se ovoga vikenda, od 17. do 19. travnja  održava petnaesti po redu susret pjesnika...
NEW YORK - U nedjelju 12. travnja, nakon hrvatske mise u crkvi Most Precious Blood u Astoriji, gostuje...